2015. október 16., péntek

CMD használata automatikus távoli leállításra.

Nyisd meg a cmd-t. A shutdown -i paranccsal megnyithatod a távoli leállítás parancsot. Ott már csak az adott útmutatásokat kell követned. Fontos, hogy az IPv6 címet kell bemásolnod.

De előtte. Hozz létre egy parancsikont az asztalodon. A parancsikon célja: shutdown -s -t idő -c "szöveg" Például: shutdown -s -t 60 -c "A számítógép kikapcsol" . Ez azt jelenti, hogy 60 másodperc múlva kikapcsol a géped. Névnek bármit megadhatsz. Amikor létrehozta és elindítod, ki fogja írni, hogy a rendszer hamarosan ki fog léptetni. Ha xp-ről vagy, akkor azt a szöveget, amit megadtál neki. A shutdown -a paranccsal leállíthatod a kikapcsolást. A létrehozott parancsikont bármikor átnevezheted, vagy megváltoztathatod az ikonját.
 
Ha ugyanezt szeretnéd megcsinálni egy másik számítógéppel akkor meg kell szerezned az IP címét. A net view paranccsal megnézheted, van-e valaki más is az adott hálózaton. Más gép IP címének megnézése írd be ping (hálózat neve). Így nincs már feladatod, mint a saját ip címed helyett valaki másét beírni. 

Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése