2015. október 14., szerda

Hogy nézd meg a letiltott weboldalakat?

Sokszor vannak weboldalak amelyeket nem lehet elérni. Ez azért van mert valaki letiltotta. De, mint mindenre, erre is van megoldás. Több is. Ha lehetőséged van programot telepíteni, akkor a következőket ajánlom: 






  • TOR project
A TOR egy ingyenes alagút (tunnel) szolgáltatás, mely titkosított elérést biztosít weboldalak vagy más szolgáltatások számára. Ezzel teljesen el tudjuk magunkat és az internetforgalmunkat rejteni. A hálózat működése komplex, de telepíteni egyszerű. A honlapról a Tor Browser Bundle-t kell letölteni és elindítani. Automatikusan megnyit egy új böngészőt, melyben a Tor hálózatán keresztül elérhetsz bármit.
  • ZenMate
Ez egy (jelenleg) ingyenes VPN-szerű szolgáltatás, mely böngésző modulként használható Chrome és Opera böngészőkben. Teljesen titkosítja a forgalmat és elérhetőek vele a blokkolt irodák a visszajelzések szerint. A cég szerint az alap szolgáltatás mindig ingyenes lesz egy bizonyos forgalomig és a jövőben lesznek fizetős csomagok. Itt is ki lehet választani, hogy melyik országból szeretnénk IP címet kapni, az USA-t kerüld nagy ívben, ha fogadni szeretnél.
  • Opera Turbo
Aki nem ismerné, az Opera egy ingyenes böngésző. Nem a legnépszerűbb, de jól használható még akkor is, ha a megtekintett weboldal szerint "elavult". Ebbe be van építve egy Turbo üzemmód, melyet egy klikkel be- és ki lehet kapcsolni. Ez nem más, mint egy gyorsító proxy szerver, amit az Opera fejlesztői biztosítanak olyan esetekre, amikor lassú az internetkapcsolatunk. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a böngésző forgalma nem direkt, hanem közvetett módon megy ki az internetre és ezzel már ki is kerültük a blokkolást. Elérhető Androidra is.

Online felületen is megoldható 
Azonban, ha nincs lehetőséged programok telepítésére, mindez megoldható online is. A következő oldalakon beírhatod a látni kívánt oldalt és ő betölti neked. 

Részletesebb tájékoztató: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése