2015. október 4., vasárnap

Hogyan védj jelszóval egy mappát?

Nyisd meg a Sajátgépet. megkeresed az "Eszközök" menüpontot, abban pedig a "Mappa beállításai"-t. Végöl a "Nézet" fül. Megkeresed az Egyszerű fájlmegosztás használata. Eltávolítod a pipát, ha van mellette. Kiválasztod a mappádat. Jobb kattintás, Tulajdonságok. Fent lesz a Biztonság fül. A többit már te is meg tudod csinálni.




Ha azonban egy programot szeretnél használni, akkor a EncryptOnClicket- ajánlom. 256 bites AES titkosítás. Nagyon nehéz feltörni. Aki elől rejtegeted a dolgaidat, annak nem fog sikerülni. 
A TrueCrypt programmal egy partíciót is le tudunk védeni. Akár létre is hozhatunk egyet, amin csak a saját adatainkat tudjuk majd tárolni. Előnye, hogy portable (hordozható, vagyis telepítés nélkül is használható) változatban is létezik. Így tehát a pendriveunkon is létrehozhatunk egy területet amihez nem tud más hozzáférni.

Ha nem szeretnéd ezzel tölteni az idődet, akkor egyerű tömörítéssel is megoldható. Akkor is be tudsz neki állítani egy jelszót. Fontos, hogy ott is a 256 bites AES titkosítást válaszd.

Ugyanúgy a Word dokumentumodat is tudod úgy menteni, hogy titkosítva legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése